söndag 14 juli 2024

Mustaviinimarjamarmelaadi laventelilla höystettynä

Mustaviinimarjamarmelaadi




500 g mustaviinimarjoja

2-3 rkl hunajaa (tai maun mukaan)

1-2 tl kuivattuja laventelinkukkia (tai 1-2 rkl tuoreita)

1 omena (raastettuna, pektiiniä varten)

1 dl vettä

1 rkl sitruunamehua

2-3 rkl chia-siemeniä

Valmistusohje:

Huuhtele mustaviinimarjat huolellisesti ja laita ne isoon kattilaan.

Lisää kattilaan raastettu omena, laventelinkukat ja vesi.

Kiehauta seos keskilämmöllä ja anna sen poreilla noin 15-20 minuuttia, välillä sekoittaen, kunnes marjat ovat hajonneet ja seos on hieman paksuuntunut.

Lisää hunaja ja sitruunamehu. Sekoita hyvin ja anna poreilla vielä 5 minuuttia. Maista ja säädä makeus tarvittaessa.

Käytä sauvasekoitinta seoksen soseuttamiseen haluttuun koostumukseen. Voit myös jättää marmeladin hieman karkeaksi, jos pidät siitä.

Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon chia-siemenet. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta chia-siemenet voivat turvota ja geelistyä, noin 20-30 minuuttia. Sekoita välillä.

Kaada marmelaadi puhtaisiin, steriloituihin lasipurkkeihin. Kierrä kannet tiukasti kiinni ja säilytä marmelaadia jääkaapissa.

Chia-siemenet auttavat marmeladin paksuuntumisessa ja lisäävät siihen myös terveellisiä omega-3-rasvahappoja, proteiinia ja kuitua. Tämä marmelaadi on täydellinen lisä aamupalalle tai välipalalle!


Herkutellaan "Pohjolan supermarjalla"ja toivon, että nautit kaikista  muistakin kesän herkuista.

 Täytä päiväsi kaikella, mikä tekee sielusi iloiseksi!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar