Mustaviinimarjamarmelaadi
500 g mustaviinimarjoja
2-3 rkl hunajaa (tai maun mukaan)
1-2 tl kuivattuja laventelinkukkia (tai 1-2 rkl tuoreita)
1 omena (raastettuna, pektiiniä varten)
1 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
2-3 rkl chia-siemeniä
Valmistusohje:
Huuhtele mustaviinimarjat huolellisesti ja laita ne isoon kattilaan.
Lisää kattilaan raastettu omena, laventelinkukat ja vesi.
Kiehauta seos keskilämmöllä ja anna sen poreilla noin 15-20 minuuttia, välillä sekoittaen, kunnes marjat ovat hajonneet ja seos on hieman paksuuntunut.
Lisää hunaja ja sitruunamehu. Sekoita hyvin ja anna poreilla vielä 5 minuuttia. Maista ja säädä makeus tarvittaessa.
Käytä sauvasekoitinta seoksen soseuttamiseen haluttuun koostumukseen. Voit myös jättää marmeladin hieman karkeaksi, jos pidät siitä.
Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon chia-siemenet. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta chia-siemenet voivat turvota ja geelistyä, noin 20-30 minuuttia. Sekoita välillä.
Kaada marmelaadi puhtaisiin, steriloituihin lasipurkkeihin. Kierrä kannet tiukasti kiinni ja säilytä marmelaadia jääkaapissa.
Chia-siemenet auttavat marmeladin paksuuntumisessa ja lisäävät siihen myös terveellisiä omega-3-rasvahappoja, proteiinia ja kuitua. Tämä marmelaadi on täydellinen lisä aamupalalle tai välipalalle!
Herkutellaan "Pohjolan supermarjalla"ja toivon, että nautit kaikista muistakin kesän herkuista.
Täytä päiväsi kaikella, mikä tekee sielusi iloiseksi!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar